Domain regisztráció

Szolgáltatásunk segítségével Ön mindössze néhány kattintás alatt eljuthat új domain nevének birtokba vételéhez.

A regisztrációt kétféle folyamat keretében is lebonyolíthatja:

  • A Media Exchange Kft. saját fejlesztésű domain regisztrációs és adminisztrációs rendszerének használatával.Ebben az esetben Ön regisztrál a domain.mediaexchange.hu felületen, ahol lehetősége nyílik domain nevek regisztrálására, valamint a velük kapcsolatos beállítási, adminisztrációs feladatok elvégzésére. Ez a felület egy teljes értékű domain menedzsment rendszer, melyet elsősorban azon ügyfeleinknek ajánlunk, akik nem csak egyetlen domain nevet regisztrálnának, hanem többre is szükségük lehet, esetleg viszonteladói tevékenységet is végeznének, valamint szükségük van a domainekhez történő közvetlen hozzáféréshez, azok adminisztrációjára. A regisztráció után a felhasználói, illetve domain profilok beállítása lehetővé teszi, hogy a további domain regisztrációk már szinte munka nélkül, néhány kattintással elvégezhetőek.
  • A szükséges dokumentumok elektronikus, vagy postai úton történő eljuttatásával, így az ügyintézés további menetével munkatársainkat bízza meg.Ebben az esetben a domain regisztrációs folyamatokat munkatársaink végzik el, Önnek csak a baloldali információs sávban megjelölt dokumentumokat kell hozzánk eljuttatnia. Ezt a megoldást azon kedves ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek mindössze egy-két domainre van szükégük, nem akarnak regisztrálni, illetve nincs szükségük a domain menedzsmenthez történő közvetlen hozzáférésre.

A domain regisztráció folyamata, lefolyási ideje a következő:

  • .com, .net, .org, .info, .biz, .eu domainek szinte azonnal igénybe vehetőek, az adatok feltöltése után maximum 24 órán belül rendelkezésre állnak.
  • A különböző országok saját TLD-i esetén (pl. .de, .it, .gr stb.) néha szükség van kiegészítő dokumentumokra, illetve a lebonyolítás is igénybe vehet 2-3 napot.
  • .hu domain regisztrációja prioritásos igény esetén 2-4 nap. (Prioritásos igény a cégnév, védjegy stb., amennyiben rendelkezünk a tulajdoni jogot igazoló hivatalos dokumentummal, például cégbírósági végzéssel)
  • .hu domain regisztrációja nem prioritásos igény esetén 14-16 nap, mert a domain név két hétig meghirdetésre kerül az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa) honlapján.
  • Minden domain név egy éves időtartamú technikai és adminisztrációs fenntartással regisztrálódik, ezen időszakon belül hosszabbítható, kivéve a .hu domaineket, melyek a regisztrációkor két évre kerülnek a tulajdonos birtokába, majd szintén évneként hossszabbíthatóak.

Árainkat itt találja meg.

Amennyiben domain nevét munkába állítaná és ehhez weboldalra, tárhelyre, levelező rendszerre lenne szüksége, akkor ne felejtse el megtekinteni webhoszting ajánlatainkat.