VoIP Exchange


Kik vagyunk?

Mi egy független kereskedelmi központ vagyunk – Magyarország vezetõ online piactere – a VoIP alapú telefonhívások kereskedelmében. Alapvetően a távolsági hívások végződtetésének nagykereskedelmi piacán vagyunk jelen "business to business" kapcsolatokkal TDM és VoIP szolgáltatók, valamint viszonteladók irányában.

Küldetésünk

Hitünk szerint további értékeket adhatunk a nagykereskedelmi VoIP forgalom kereskedelmének és menedzselésének folyamatához azáltal, hogy biztosítunk egy csúcsminőségű, költséghatékony és saját szabályzású piacteret a VoIP kereskedelemhez, elõsegítvén a folyamatok jobb megértését, átláthatóságát és a nagyobb magabiztosság kialakulását.

Hosszútávú stratégiánk, hogy vezetõ VoIP forgalom kicserélõ szervezetek közé emelkedve részt vállaljunk a globális VoIP piac alakításában a technológiai és partnerkapcsolatok által.

Stratégiánk kivitelezéséhez a következő célokat tűztük magunk elé:

  • vállalkozásunk méreteinek és arányainak folyamatos növelése
  • a VoIP kereskedelem növekedésének elősegítése
  • szolgáltatásaink skálájának kiterjesztése és termékpalettánk szélesítése

Mit nyújtunk?

Megkönnyítjük a VoIP forgalom kicserélését különbözõ telekommunikációs cégek és különbözõ berendezések, eszközök között (H323 és SIP protokollokon egyaránt). Azon gateway-ek is, melyek közvetlen összekapcsolódás esetén inkompatibilisek egymással, tudnak kommunikálni a "VoIP eXchange" softswitch-en keresztül. Ez egy olyan software mely hidat képez a PSTN (Public Switched Telephone Network) és a VoIP (Voice over Internet Protocol) között azáltal, hogy egy telefonhívás kontroll funkcióit leválasztja a média gateway-ről. A cégek különbözõ ASK/BID rendeléseket adnak le a VoIP forgalom eladása, illetve megvásárlása érdekében, előre definiált percenkénti árakon. Cégünk ebben az esetben nem szolgáltatója vagy felhasználója a VoIP telefon szolgáltatásoknak, hanem egy kicserélõ portál szerepét tölti be, így az árakat sem szabályozza.

A Media Exchange Kft. a következőket nyújtja a szolgáltatóknak:

  • VoIP forgalom végződtetésére illetve indítására vonatkozó ajánlatok publikálásának lehetősége optimális ár-érték arányok és minőség mellett, a közvetítõk (brókerek) kihagyásával,
  • Hozzáférés sok millió perc forgalomhoz világszerte, mindezt egyetlen kapcsolódási ponton keresztül, a legjobb árak eléréséhez,
  • Hozzáférés egy likvid piachoz és értékes, folyamatosan aktualizált piaci információkhoz,
  • A résztvevők által kezdeményezett hívások routolásának szolgáltatása a "VoIP eXchange" kereskedelmi rendszeren belül, valamint a más résztvevők által kezdeményezett hívások routolása a résztvevők végződtető berendezéseire,
  • Garantált beszedés és időben végrehajtott fizetések egyetlen cég által. Egyetlen kapcsolódási pont szerepét töltjük be a gazdasági elszámolásokhoz az összes résztvevő partner és ország között közvetítve a devizák között is. Ez a modell kiküszöböli a bilaterális megállapodásokkal járó kényelmetlenségeket és a bonyolult folyamatokat, melyek számos résztvevő és pénznem bevonását igénylik,
  • Statisztikai információk a résztvevő eszközei által indított, illetve végződtetett VoIP forgalomról, valamint intelligens routolás. A szolgáltatásokhoz való hozzáférés egy védett web interfészen keresztül történik. A "VoIP eXchange" rendszer szerkeszti és osztályozza azokat az árakra és minőségi paraméterekre vonatkozó piaci adatokat, amelyeket a résztvevő cégek a nagykereskedelmi forgalom menedzseléséhez használnak.

Szolgáltatásainkat többek között nemzetközi nagykereskedelmi hang szolgáltatók, Internet telefon szolgáltatók, és VoIP végződtetéssel foglalkozó internet szolgáltatók használják. Folyamatosan keressük a kapcsolatokat VoIP szolgáltató cégekkel a világ minden tájáról és örülnénk ha az Ön cégét is partnereink között üdvözölhetnénk. Arra koncentrálunk, hogy a legjobb üzleteket közvetíthessük ügyfeleink felé.

Kérjük, nyugodtan forduljanak hozzánk kérdéseikkel, megjegyzéseikkel vagy javaslataikkal. Garantáljuk, hogy azonnal válaszolunk email-ban feltett kérdéseikre, reagálván minden érdeklődésre. Munkanapokon történõ megkeresések 48 órán belül megválaszolásra kerülnek valamelyik ügyfélkapcsolati képviselőnk által. A hétvégi és munkaszüneti levelekre pedig a következő munkanapon tudunk válaszolni.